måndag 27 juni 2016

Ekoista - Goda fruktremmar i rostfri matlåda från Lunchbots


Vår gästbloggare Ekoista.se bjuder på ett gott recept på fruktremmar. Perfekt som lördagsgodis till barn och vuxna!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fruktremmar är ett väldigt gott, naturligt godis som går att göra i oändligt många olika variationer. Här har jag gjort björnbärsremmar och mangoremmar och lagt i en giftfri matlåda i rostfritt stål från Lunchbots.
Matlådan kommer från Lapland Eco Store och fungerar perfekt att förvara fruktremmar i eftersom att de behöver ligga i en någorlunda lufttät burk för att få bra hållbarhet. Den fungerar också bra som en lunchlåda för torra eller lätt fuktiga livsmedel. Rostfritt stål är giftfritt och det jag gillar med det är att det inte drar åt sig lukt eller smak, så det känns väldigt fräscht. Dessutom är den väldigt snygg och stilren!
Receptet på björnbärsremmarna och mangoremmarna:
Björnbärsremmar:
250 g björnbär
6 färska dadlar
Mangoremmar:
250 g fryst mango
1 banan
Gör såhär:
1. Värm ugnen till 70 grader.
2. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Det ska bli en slät och klumpfri fruktmassa.
3. Fördela purén över en plåt klädd med bakplåtspapper. Det ska bli ett tunt lager, ca. 5 mm. Använd en slickepott så att det blir så jämnt som möjligt.
4. Torka i ugn i ca 5-8 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.
5. När purén inte längre är kladdig är det klart.
6. Rulla försiktigt fruktmassan på längden så att det blir en avlång rulle. Skär sedan i smala bitar så att det blir till mindre rullar. Förvara i en tät burk. Rullarna klarar sig i upp till en månad om man ser till att ha en ordentligt lufttät burk.
/ Josefin Sjöström, Ekoista.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Den kommer att granskas innan den publiceras.